Registratiebelasting

Wie een huis aankoopt, moet daarvoor belastingen betalen. Anders dan vroeger is het tarief voor deze belasting niet meer afhankelijk van het kadastraal inkomen van uw woning, maar komt dit in de meeste gevallen neer op 7% van de verkoopprijs. Soms loopt dit op tot 10% van de verkoopprijs, terwijl u in bepaalde situaties van een vermindering tot 6% kan genieten. Wij bekijken graag samen hoe u voor de meeste voordelige belastingvoorwaarden in aanmerking komt.

advies registratiebelasting immo stijn

Advies en mogelijkheden renovatie

Hebt u uw hart verloren aan een huis waar er wel nog wat werk aan is, dan helpen wij u om er een pareltje van te maken. We bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn en gaan na of er eventuele premies te verkrijgen zijn. Bovendien kan u gebruik maken van ons netwerk van professionelen die u bij uw renovatie kunnen bijstaan.

advies en mogelijkheden renovatie immo stijn

Weten waar je aan toe bent

Als je een huis wil kopen, zijn er zoveel zaken waar je rekening mee moet houden, maar waar je geen kennis over hebt. Daarom informeren wij je zo veel als mogelijk over mogelijkheden en gevolgen van wettelijke bepalingen, verzekeringen, financiële zaken,… Zo kan u uw woondromen met een gerust gemoed waarmaken.

advies aankoop woning immo stijn

Begeleiding tot het verlijden van de akte

Wanneer u een akkoord hebt met de verkoper, stellen wij een verkoopovereenkomst (=compromis) op en we laten dit steeds nalezen door de notaris van uw keuze. Dit geeft u extra garanties mocht er tussen het tekenen van compromis en akte iets gebeuren. Bovendien blijven wij ook na het tekenen van de verkoopovereenkomst beschikbaar voor al uw vragen.

advies aankopen woning immo stijn

De weg naar uw nieuwe thuis… Bekijk onze panden!